Maak kennis met Eric! – Deel 2

Een tijdje terug hebben we in de blog Maak kennis met Eric! al kennisgemaakt met Eric van Westendorp. Samen met zijn collega Jan Willem de Boer runt Eric de samenwerkende praktijken van Orthospecialist. In deel 2 van het interview maken wij nader kennis met Eric.

Wat zijn de speerpunten van Orthospecialist?

We hebben moderne praktijken en we zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking tussen de orthodontisten en de assistentes die werkzaam zijn bij Orthospecialist.

Er is veel aandacht voor het werken als een team.

 

“Goede samenwerking geeft kracht.”

 

Verder is communicatie belangrijk. In onze communicatie met patiënten proberen wij eenrichtingsverkeer te vermijden. Natuurlijk vertellen wij over het behandelingsplan en wat er tijdens een afspraak gaat gebeuren, maar wij waarderen het ook als patiënten ons feedback geven. Mocht er bijvoorbeeld een klacht zijn, dan hopen we dit te horen zodat we hier iets aan kunnen doen. Daarnaast proberen we met de tijd mee te gaan door social media in te zetten. Facebook is hier een voorbeeld van.

 

“Excellente zorg staat bij alles altijd voorop.”

 

Moderniteit is voor jullie belangrijk. Vertel.

Dit doen wij op verschillende manieren. Zo volgen wij de ontwikkelingen binnen de orthodontie en blijven we op de hoogte van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. We proberen niet alleen onze kennis up-to-date te houden, maar ook onze praktijken en de apparatuur die wij hier gebruiken. Zo hebben we een Intra-Orale scanner aangeschaft als alternatief voor het maken van gebitsafdrukken door middel van het zogenaamde tandhappen, wat voor een patiënt minder belastend is. De scanner maakt door middel van een kleine camera beelden van het gebit deze zijn heel nauwkeurig.

Deze beelden kunnen vervolgens gebruikt worden door een Tandtechnisch Laboratorium om orthodontische apparatuur 3D te printen.

Op dit moment gebeurt er heel veel op dit gebied en gaan wij hier in mee, maar de ontwikkelingen zijn nog in volle gang en wordt de techniek geleidelijk deel van onze behandelingen.

 

Hoe blijven jullie up-to-date?

Als je in Nederland als orthodontist geregistreerd wilt staan in het BIG-register, is er elke vijf jaar een visitatietraject. Iedere orthodontist wordt een keer gevisiteerd door een commissie van drie orthodontisten die bij jou de hele gang van zaken rondom de praktijkvoering beoordelen. Dus onder andere hygiëne, de patiëntbehandeling, je personeelsbeleid, vinden er gespreken met patiënten plaats en ook met verwijzende tandartsen, ga zo maar door. Dit is een verplicht traject. Daarnaast is er de ISO-certificering, dat is een traject dat iedere tweeëneenhalf jaar doorlopen wordt. Hierbij worden met name de protocollen bijvoorbeeld het hygiëne protocol doorgelicht en worden indien nodig aanpassingen en updates gedaan. Een onderdeel van die visitatie en herregistratie is voldoende volgen van nascholing. Dit dient te worden aangetoond door het overleggen van een bewijs van deelname aan de diverse cursussen en congressen.

 

“Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen de orthodontie. Daarom investeren wij veel tijd in het volgen van cursussen, congressen en lezen van onderzoeken en vakliteratuur.”

 

Maak nu een afspraak

Wil je graag bij Orthospecialist onder behandeling komen voor een beugel? Maak dan hier een afspraak en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een eerste consult afspraak.